Jak pečovat o své tělo

Jak pečovat o své tělo

Jak pečovat o své tělo?

Tělesná hygiena a péče o tělo jsou velice důležité pro naše celkové zdraví a pocit pohody.

K tomu, aby vaše pokožka byla krásná, nestačí pouze používání sprchového gelu, ale potřebujete také další kvalitní produkty. Kvalitní a dobře zvolené produkty pomáhají udržovat pokožku čistou, pečovat o ni a zároveň ji chránit před vnějšími vlivy, jako je sluneční záření, nebo studené a horké podnebí.

Základem je správná a pravidelná péče. Pravidelná péče o pokožku pomáhá obnovit její přirozenou rovnováhu a navrátit jí zdravý vzhled.

Nedoceněnou, a přitom nejvíce efektivní péčí o tělo stále zůstává spánek. Spát byste měli osm hodin denně v dobře větrané místnosti, na pohodlné posteli a nerušení vnějšími podměty.

Nekvalitní spánek může mít za následek dehydrataci pokožky a její ochabnutí.

 

Jak o pokožku pečovat

Základem každodenní péče o pokožku celého těla je koupání. Pokud máte citlivou pleť, věnujte zvýšenou pozornost používané kosmetice. Výbornou variantou jsou tuhá mýdla s obsahem výživných olejů, která jsou k pokožce citlivá a nevysušují ji.

Po každodenní sprše je nutné věnovat péči dostatečné hydrataci. Vhodný hydratační přípravek si vybírejte vždy podle typu vaší pokožky. Pokožka může být normální, suchá, mastná, smíšená, nebo citlivá.

·        Normální pokožka je bezproblémová a nevyžaduje žádnou zvláštní péči. Obvykle se jí vyhýbají problémy jako je vysoušení, nepříjemné napětí a praskání. Ale i tento typ pokožky je potřeba hydratovat a udržovat tak její zdravý vzhled. K péči stačí lehce hydratační mléko, díky kterému udržíte vaši pokožku jemnou a okouzlující na pohled.

·        Suchá pokožka má téměř stažené póry a nevylučuje žádný maz. Tento typ pokožky má sklony k vysušování. Proto vyžaduje produkty, které dokáží pokožku zvlhčit a vyživit. Ideální jsou hutné krémy obohacené o výživné složky jako je bambucké máslo nebo jojobový olej.

·        Mastná pokožka vylučuje nadbytek mazu, a proto se výrazně leskne. Tento typ pokožky má velké rozšířené póry. Pleť bývá náchylná k tvorbě akné, proto se vyplatí používat kvalitní produkty nejlépe tuhá mýdla obohacená o esenciální oleje.

·        Smíšená pokožka je kombinací víše zmíněných typů pokožky. Kožní maz se produkuje jen v některých částech a jiné bývají naopak suché.

·        Citlivá pokožka má tendenci k zarudnutí a podráždění. Vhodné je vybírat produkty speciálně pro tento typ pokožky, které mají jemné složení a neutrální pH.

Pečující přípravky nanášejte nejlépe hned po umytí. Těsně po umytí pokožka lépe absorbuje všechny účinné látky.

Pět kroků ke krásné pokožce

  1.  Chraňte svoji pokožku před sluncem
  2.  Pijte hodně vody
  3.  Jezte zdravou, dobře vyváženou stravu
  4.  Každý den svoji kůži hydratujte
  5.  Pokud kouříte, přestaňte!